Non Chirurgische Facelift – HIFU


De HIFU behandeling is een machinale, niet-chirurgische facelift behandeling. Het is een verjongende behandeling bedoeld om de ouder wordende en beschadigde huid op te frissen en te liften. 
De HIFU Behandeling is een facelift op basis van geluidsgolven waar geen mesje bij komt kijken en waarbij geen herstelperiode nodig is. Door de geluidsgolven komt er energie vrij die de onderhuidse temperatuur doet stijgen tot 60°. Hierdoor zal er een herstelproces in gang treden die de collageen aanmaak stimuleert. Doordat er meer collageen wordt aangemaakt, zal je huid steviger en strakker worden. Ook ideaal te combineren met tussentijdse bindweefseltherapie
 

Voor wie is het geschikt?

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een facelift nog een stap te ver vinden gaan. De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen, waardoor je geen hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden.


Houd er wel rekening mee dat de niet-chirurgische HIFU geen ernstig verslapte huid kan aanpakken of onderliggende spieren kan aanspannen. Niet elk gelaat is geschikt voor een HIFU behandeling. Vandaar dat een intakegesprek vooraf noodzakelijk is. Sommige huiden zijn geschikter voor manuele bindweefseltechnieken of een combinatie van beiden. Ook dit wordt tijdens een intakegesprek besproken. 
 

Verloop behandeling

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. Ik smeer de kop van de machine in met een geleidende gel en begin dan met de minst diepe huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen bereik ik achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

 

Tijdens de behandeling kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling.