Lymfedrainage

Lymfedrainage is een techniek die ik toepas bij de nood aan herstel van de huid of om een intensieve bindweefseltherapie mee af te sluiten. . Het is een van de herstellende technieken die ik leerde tijdens mijn opleiding tot bindweefseltherapeute. Ik behaalde inmiddels 7 levels in bindweefseltechnieken. 

Je kan deze behandeling niet apart boeken. Ik mix immers al mijn beheerste technieken door elkaar, afhankelijk van wat jij en je huid nodig hebben. 

Het doel van lymfedrainage

1/ Door intensieve massagetechnieken halen we eerst afvalstoffen en vocht uit het weefsel. Door het afsluiten van deze
 behandeling met een lymfedrainage worden eerder losgemaakte afvalstoffen en vocht gedraineerd.

 2/ Hydratatie van de huid. Eiwitten slaan vocht op om dit af te staan aan vochtarme plaatsen in het lichaam.
 Door de grote diameter van de, met vocht gevulde, eiwitten kunnen deze niet meer via het bloedvatenstelsel  getransporteerd worden, maar wel via het lymfesysteem.

3/ IMMUNITEITSVERSTERKING EN WEERSTANDSVERHOGING
Door de activatie van het krachtige transportsysteem van de lymfen wordt de huid-immuniteit versterkt, wordt de weerstand of de huidbarrière krachtiger waardoor we een heel beschermde huid krijgen.
Daarnaast helpt de stimulatie van de lymfe bij de natuurlijke hydratatie van de huid en speelt een zeer belangrijke rol bij drainage (vb. vochtwallen rond de ogen).

Cell Regenerating

Cell Regenerating Facial is een techniek die ik toepas bij de nood aan herstel van de huid. Het is een van de herstellende technieken die ik leerde tijdens mijn opleiding tot bindweefseltherapeute. 

Je kan deze behandeling niet apart boeken. Ik mix immers al mijn beheerste technieken door elkaar, afhankelijk van wat jij en je huid nodig hebben. 

Cell regenerating stimuleert het metabolisme via het autonome zenuwstelsel.

Het doel van Cell Regenerating

Het is een relaxerende techniek, samen met de lymfedrainage,die een vermoeid en weinig of slecht doorbloed gelaat opfrist. Daarnaast kan ik ook dempend werken bij een over-actieve huid, bv. bij ontstekingen. Het helpt de huidbalans weer te vinden waardoor je een ontsteking gemakkelijker onder controle krijg en van daaruit huidverbeterend kan werken. 

Omdat deze Celregenerende techniek zacht is voor de huid en het onderliggende weefsel, kan het ook toegepast worden op een gelaat dat eerder botox injectables of onderhuidse draadjes of netjes kreeg.